Sami Özçelik / Artvin

DSC_6394
DSC_6362Artvin Çağdaş Eğitim Kültür Dayanışma Derneği, Dayanışma gecesi düzenleyerek, eğitime değer veren, destek veren kurum, STK temsilcileri ve eğitim gönüllüsü Artvinlilerle buluştu. 10 Şubat 2017 Cumartesi saat 19.00’da başlayan etkinliğe, Artvin Vali Yardımcısı Onder Coşğun, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Okur, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. İzzet Varan, Artvin Muhtarlar Derneği Başkanı Cafer Azizağaoğlu, Yeşil Artvin derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, CHP Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin. CHP Kadın Kolları İl Başkanı Gülşen Kurul ve Kadın kolları yönetim Kurulu üyeleri, ARTSO Başkanı Kurtul Özel, Artvin Faal Gazeteciler Derneği (AFGAD) Başkan Yardımcısı Sami Özçelik, Artvin Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Talip Işık, Artvin Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Yüksel Karakurt, Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan, Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Orhan Uçar. Vakıfbank Artvin Şube Başkanı Kadir Saydın, Ziraat Bankası Artvin Şubesi temsilen Anıl Elçin ve eğitime gönül veren Artvin Halkı katıldı.

DSC_6444Gecenin sunuculuğunu yapan AFGAD Üyesi Şakir Kara açılış konuşması yaparak, Artvin’de eğitime gönül verenlerin bir araya geldiği gecede özellikle üniversite eğitimi gören başarılı öğrencilerin hayırseverler tarafından desteklenmesinin önemine ve bu yolda yürüyen derneğin çabalarına değindi. Artvin Çağdaş Eğitim Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Fehmi Mutlu, eğitime destek veren herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

DSC_6311“Biz, bu derneği kurmadan önce her kesimin fikrini alarak, 2014 yılında Artvin Çağdaş Eğitim Kültür Dayanışma Derneği’ni kurduk. Bu dernek bursun yanı sıra tamamen sosyal risk altındaki ailelere iaşe vb. Üniversite öğrencilerine destek amaçlı kurulmuş dernektir. Artvin, eğitimli insanlarıyla tanınır. Eğitim bizim için geçmişten bize yüklenmiş çok önemli bir misyondur. Başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize eğitime, çağdaş, muasır medeniyetlere giden yolda her türlü desteği vermeyi kendisine ödev sayan kadirşinas insanlarımızın katkılarıyla birçok öğrencimize burs sağlamaktayız. Değerli konuklarımız; STK’lar gönüllü kuruluşlardır. Özveri ile çalışırlar. Yürekten çalışırlar. Hep daha fazla nasıl faydalı olabiliriz sorusuna yanıt ararlar.

DSC_6419Bu akşam bizleri yalnız bırakmayan Vali Yardımcımız Sayın Önder Coşğun’a, Belediye Başkan Yardımcımız sayın Erkan Yazan’,a Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve İnsan Hakları Komisyoun Başkanı Sayın İzzet Varan, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Abdulcelil Kahveci’ye, Muhtarlar Derneği Başkanımız Sayın Cafer Azizağaoğlu’na, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Sayın Nur Neşe Karahan’a, adını sayamadığım burada bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.

DSC_6415“CEHALET DÜNYASINA DEĞİL, EĞİTİMLİ BİR DÜNYAYA DÂHİL OLMAK İSTİYORUZ. “

Eğitim önce aile içinde başlar. Çocuklarınızı adam yerine koyacaksınız. Onlarla konuşacaksınız, sıkıntılarını, eksiklerini gidereceksiniz. Hepimiz çocuk okuttuk. Benim 3 kızım var. Üçünü de okutmak için çok çaba sarf ettim. Hani ceketimi satar, çocuğumu okuturum, sözü sık sık söylenir. Bunları biz yaşamış insanız. Damdan düşenin halini yalnızca damdan düşenler bilir misali ceketimi satar çocuklarımızın eğitimine kendimizi adarız diyerek çok değerli kurucu arkadaşlarımızla yola çıktık. Bu taşın altına elimizi değil, gövdemizi koyduk. Hani çok güzel bir söz var. Karanlıktan şikâyet edeceğine bir ışıkta sen yak. Artvinimizde okuma yazma oranın %95 olan eğitim seviyemiz bizi farklı bir il yapmaktadır. Burada yetişen çok kıymetli işadamları, bürokrat ve başarılı idarecilerimiz Artvin’i en güzel şekilde temsil etmektedirler. Burada Sayın Valimiz Ömer Doğanay’a özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. Bunun yanında eğitime destek veren kurum, kuruluş, STK ve şahıslara teşekkür ediyorum.

DSC_6419Henüz yeni bir derneğiz. Bu yolda çalışmaya devam edeceğiz. Hayırsever eğitim gönüllüleri ve işadamlarımızın katkılarıyla öğrencilerimize destek olacağız. Son olarak En büyük hayalimiz Artvinimize güzel bir yurt kazandırmaktır. Bu konuda hem devletimizden, hem de hayırsever çok değerli işadamlarımızdan maddi manevi desteklerini bekliyoruz.”dedi.

DSC_6297Artvin Çağdaş Eğitim Kültür Dayanışma Derneği’nden burs alan öğrencilerden biri olan Hukuk Fakültesi öğrencisi Selcan Görkemli, kısa bir konuşma yaparak hem derneğe, hem eğitime destek veren hayırseverlere teşekkür ederek; “ Öncelikle kendimi kısaca tanıtayım. KTÜ Hukuk Fakültesi 2. Sınıf öğrencisiyim. Artvinliyim. Artvin Fen Lisesi’nden birincilikle mezun oldum. Çağdaş Eğitim Kültür Derneği ile tanışmam üniversiteyi kazandığım yıl oldu. Derneğin, eğitime katkı sağlamak, il ve il dışında öğrenim gören üniversite öğrencilerine burs sağlamak amacıyla faaliyet gösterdiğini öğrendim. Ve burs almaya başladım.

DSC_6421Eğitim, desteklenmesi gereken kutsal bir değerdir. Ben ve benim gibi ülkesine, insanına hizmet edecek, faydalı olmak amacıyla idealleri uğruna kendisini eğitime adamış gençlere maddi destek ve burs sağlayan eğitim gönüllülerine çok teşekkür ediyorum. Eğitim için yapılan bu yatırımlar, mutlaka amacına ulaşacaktır.”dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci’de yaptığı konuşmasında, Artvin’de eğitim ile ilgili bilgiler vererek, Artvin’i daha büyük başarılara götürmek için çalıştıklarını söyledi.

Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan ise, belediye olarak eğitime her zaman destek vereceklerini dile getirdi. Vali Yardımcısı Önder Coşğun;” Eğitim için çalışmalar yapan Artvin Çağdaş Eğitim Kültür Dayanışma Derneği’ne teşekkür ediyor ve kutluyorum.”dedi.

DSC_6426

Artvin Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Talip Işık, derneğe 1.000 TL bağışta bulundu. Işık; “ Artvin, eğitimli insanlarıyla tanınır. Bizim sembolümüz kitap, defter, kalemdir. Bilgidir. Bilgili, iyi yetişmiş insandır. Birlik olarak bu akşam sembolik bir bağış ile biz aslında bir yağmur damlası olduk. Bu konuda hayırseverlerin bir yağmur gibi bağış damlacıklarıyla bereket ve başarı yağmuru yağdıracaklarına inanıyorum. Dernek Başkanı Fehmi Mutlu ve Yönetim Kurulu’nu kutluyorum.”dedi.DSC_6433

Gecede Artvin folklor ekibi mizansen figürlerle kültürümüzü yaşatan öğelerle güzel bir gösteri yaptı. Başkan Fehmi Mutlu, Derneğe katkı sunan, destek veren kurum ve kişilere plaket sundu.