10 Ocak, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği 1961 yılından günümüze Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde sadece gerçekleri halka duyurmayı kendine amaç edinen gazeteciler, 10 Ocak 1961’den bu güne aradan geçen 57 yılda yaşadıkları baskıya ve zulme rağmen doğruları araştırmaktan ve yazmaktan canları pahasına vazgeçmemişlerdir. 212 sayılı yasanın çıkması hayli çalkantılı bir sürecin ürünü olsa da 2017 yılı itibariyle gazeteciler açısından hala bir kazanıma dönüşmüş değildir. Ancak inanıyorum ki doğru şeyleri yazarak bu mesleği gerçekten halk için yapan meslektaşlarım, gerçekleri araştırmaktan ve halka ulaştırmaktan korkmayacaktır.

Ne yazık ki bu 10 Ocak’ı da bir taraftan fikirleri uğruna cezaevlerinde bulunan gazetecilerimizin olduğu, köşe yazarlarının siyasi düşünceleri ve yazılarından dolayı işlerinden çıkarıldığı bir ortamda karşılıyoruz. Ülkemizde basın yayın organlarının daha özgür bir hale gelmesi için, çalışan gazetecilerimizin çalışma koşulları düzeltilmelidir. Mesleki standartlardan yasal düzenlemelere kadar bir dizi sorun, geniş katılımlı fikirler ile çözümlenmeli ve alınan kararlar, ivedilikle uygulamaya konulmalıdır. Yasama, yürütme ve yargıdan sonraki en büyük güç olarak gösterilen medya, ancak bu şekilde gerçek gücünü gösterebilir.

Eskişehir için yerine getirdiğim nice görevin yanı sıra gazetecilik mesleğim, benim için her zaman büyük bir gurur ve onur kaynağı olmuştur.  İçinde bulunduğumuz tüm olumsuz şartlara rağmen, büyük özverilerle görevini yapan başta şehrimizin basın emekçileri olmak üzere tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, zorlu görevlerinde yürekten başarılar diliyorum.