“Kazdağlarını Kaybediyoruz!” Bu acil kod ile S.O.S çağrısıydı!. Çanakkale Belediye Başkanı çıktı aslanlar gibi kükredi. İkilemde kalmadı. Kararı kesin ve netti. Ya Çanakkale Ya Maden. Tercihini tereddütsüz Çanakkale’den yana kullandı.

Çünkü tepeden tırnağa Çanakkaleydi Başkan Ülgür Gökhan. Allah’tan AKPli değildi başkan. Ya AKP kazansaydı!. Kazdağları 2 aydır vicdan ve su nöbetine sahne oluyor. Bir tane aKPli kalkıp’ta gelmemiş. Sanki onlar Çanakkaleli değil. Suriyeli!. Çanakkale’ye içme ve sulama suyu sağlayan 1 tane baraj ve su havzası var. Bu maden projeleri bu alanın dört bir yanını işgal etmiş.

Belediye başkanına madenin yalancı, utanmaz şarlatanları,” Biz sizin barajınızı kirletmeyeceğiz, suyunuzu kullanmayacağız, bunun taahhüdünü veriyoruz diyorlar. Başkan tabi çok zeki bir insan. Peki su ihtiyacınızı nasıl karşılayacaksınız. 1 gram altın için 4 ton suya ihtiyacınız var? sorusuna verdikleri cevap;

Biz yağmur suyunu kullanacağız!.. Barajın suyudur yağmur suyu. Bunlar gerçekten iğrenç yaratıklardır!.. İnsanların yüzüne bak baka yalan söyleyip, dalga geçebiliyorlar!.. Ama gerek belediye başkanı Gökhan, gerekse başkan yardımcısı Mutluay bu konuda oldukça donanımlı ve bilgililer.

Yeşil Artvin Derneği olarak Kazdağları’na gittiğimizde gördük ki madenciler her yerde aynıdır. Katliamcı, yalancı, dubaracı, kırk haramigillerden alayı!.. Doğayı mahvetmişlerdi. Yeşilin “y”sini bırakmamış, bereketli toprağı sıyırmaya hazır hale getirmişlerdi

Milyonlarca yılda var olmuş, oluşmuş toprağı sıyırıp o bölgesi sonsuza dek öldürmek için hazır hale getirmişlerdi!. 16 yaşındaki Greta’nın konuşmasında yer alan bazı cümleler aklıma geliyor. Ne diyordu çocuk yüreğiyle Greta?

Benim burada değil okulda olmam gerekiyordu, umutlarımı, hayallerimi çaldınız diyordu. 5 ülkeyi BM’de şikayet etti Maalesef bu ülkelerden birisi Türkiye idi. Bel ki de Cerattepe ve Kazdağları bu şikayetin en büyük nedeniydi!..

Onun gözyaşları doğa içindi. Ama BM’de onu anlayacak insan sayısı çok azdı! Ne Erdoğan, ne Trump, Ne Macron, nede Arjantin ve Brezilya onu anlayacak durumda değil!.. Ama Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 2 ay önce Greta gibi acıyla acil koduyla çağrı yaptı.

Çanakkale Belediye Başkanından çağrı: Kazdağlarını Kaybediyoruz!..

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Dünya mirası Kazdağlarımızın geleceğine sahip çıkmaya mücadelemize ses olmaya davet ediyoruz. dedi.

Çanakkale’nin tek içme ve kullanma su kaynağı Atikhisar Barajı havzası ile Bayramiç ve Çan havzalarını kirletecek altın ve gümüş madenciliğine dur demek için 26 Temmuz’da başlayan “Su ve Vicdan Nöbeti” 5 Ağustos’ta Kirazlı Balaban’da büyük buluşmasını gerçekleştirecek.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptığı duyuruda; Tüm kentlilerimizi, kalbi burada bizlerle atan herkesi ve sesimizi dünyaya duyurmamıza aracılık eden tüm basın camiasını, Dünya mirası Kazdağlarımızın geleceğine sahip çıkmaya mücadelemize ses olmaya davet ediyoruz.” dedi..

Bu arada Şavşat’ın Cittaslov ünvanı tehlikede. Biliyorsunuz Cittaslov’dan uyarı mektubu geldi.

Bu gidişle, Şavşat’tan bu ünvanı geri alabiliriz. Çok fazla doğayı katlediyorsunuz. Oysa Cittaslov, kadim kültürünü geçmişten geleceğe taşıyanlara veriliyor ve dünyadaki 85 bin yerleşim yerinden sadece 250 civarında bir yere bu ünvan verilmiş, bunlardan birisi Şavşat be!.

Olmasın taş ocağınız.
Olmasın lanet Hesleriniz.
Maden alanlarınız olmasın ne kaybedersiniz?
Ama korursanız çok şey kazanırsınız hem de sonsuza dek.
Bunu bile düşünmeyecek durumdasınız.
Çünkü korkunçsunuz.
Çok kötüsünüz.
Dünya için, geleceğimiz için karanlık dehliz siniz!..