Karga Gak Demeden
24-03-2020
Ömer ŞAN

Ya Corsa!

Dünyayı kasıp kavuruyor… Herkeste bir komplo teorisyenliği, bir bilimsel edalar… Kiminde dua ile Allah’a havaleler! Öngörüler, son görüler ve dahi hiç görülmeyenler bile…

Ama çoklukların duyarlılığı #EvdeKal çağrılarına dikkatle uyumu kurtaracak belki de birçok yaşamı!

Dincilik kuyruğuna dalanlar ki, Hıristiyanı, Müslümanı hiç fark etmiyor, çünkü bu tarikati zevatın hepsi sanki İslamiyet’in veya İseviliğin virüsle yayılacağını zannediyor!

Kabe, ibadete kapatıldı; camiler salgına karşı önlem olsun diye toplu ibadetlere kapatıldı… E, Hıristiyan alemi de öyle ama yobaz durur mu? Dini ne olursa olsun fark etmiyor, yaftası yobaz çünkü. Memlekette örneği çok!

Biz bunları yazarken Sağlık Bakanı Koca, “Herkes kendi OHAL’ini ilan edebilir, Bunu illa devletin ilan etmesi gerekmiyor” açıklaması yapıyordu…

Bakan ayrıca, Çarşamba günü, yarın da Bilim Kurulunda, Eğitim konusunu gündeme alacaklarını ifade etti. Bakın burası çok önemli… Dün uzaktan daha doğrusu tv’den eğitimin ilk günüydü…

Ne oldu? İlkokul çağındaki çocuklara kafa kesme, ortaokul çağındaki çocuklara da ilahiler eşliğinde Menderes’in idam sahneleri izlettirildi!

Milli Eğitim Bakanı en azından mantıklı bir açıklama yapmalı, soruşturma başlatmalı, hiçbir şey yapamıyorsa da en son ihtimali de olsa istifa etmeli… He?

Bir toplumun idaresine en toplama geri zekalı ve dahi zekasızları ve dahi satılmış emperyalist uşakları getirmek isteseniz dahi bu hainliği yaşatamazsınız! On bin yılı aşkın uzun ve köklü bir geçmişe dayanan bir toplumun geleceği ve genetiği ile bu kadar adiyane oynayamazsınız!

Bazıları, “Bu hangi kafanın eseri? Bu kafaya çocukları nasıl emanet edeceğiz” diye soruyor… Yahu ülkeyi emanet ettik, ülkeyi… Kafa olsa, kafasız bir ton yavşak ve yetkili var memlekette! Nah gelişir, nah kalkınırız! Ondan sonra da kim Corona?

Bir de bu zevatı idare etmek, epeyden öte bir meziyet ister ha, dikkatinizi çekerim! Bunları bir araya toplamak ve idare etmek… Büyük iş! Binbir oda yetmez, net.

Hele bir de DİB’i var bunların!.. Millet karantinaya giderken Cuma namazı kıldırıp, virüsten Allah’a sığınacaktı! Sanki o yüce yaratıcının onla uğraşmaktan başka işi yok! Bu tür davranışın, şirk koşmak olduğunu dahi göremiyordu.

Ne diyordu son olarak bu DİB’ci…”Yarından (bugün) itibaren Koronavirüs salgınının bir an önce son bulması için yatsı ezanı sonrası camilerden dua edilecek!”

Yok arkadaş… Bu DİB’ci, virüsten beter. Yaptığı başkaldırı çağrısıdır! Camilerde dua ne demek? Bu DİB’cilere inanan herkesi sokağa dökmek ve camilerde topluca bir arada bulunmak demek değil mi? Derhal işlem başlatılmalıdır!

Sonradan düzeltmiş işi… Ezan sonrasında minarelerden okunacakmış diye bilgi verildi… Ama  bu mudur?

Yani çıkıp bu stresli ve kritik ortamda yavşak fetöşçünün biri, kendi yavşaklıklarına karşı verilen cezalara karşı bu virüs salgınını ülkemiz üzerine salınmış bir ‘ilahi adalet tecellisi’ olarak niteleyebiliyorsa, sözün gerisi bellidir!

Ve bu zevatı yavşağı, bu memlekette bir zaman hakim, savcı, polis, asker, istihbaratçı olarak görevlendirenleri de düşündükçe içerlenmemek elde mi?

Ha bir de, Türkiye’de salgın artarken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeni yetkiler verildi. Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul Ve Esaslara Dair Yönetmelikte yapılan değişikliklerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yetkilerine yenileri eklendi.

Ancak lütfen unutmayın ki… Doğada hiçbir şey tek başına değildir ve tek başına yönetilmez! Demokraside de tüm yetki tek kişiye verilemez! Tek yetkililik, Evrendeki Yaşamın Doğasına aykırıdır!

Derken… ‘Halkın can derdine düştüğü dönemde koruma altındaki doğal alanlar imara açıldı!’ Yahu asıl corona bunlardır ha, bilin… Doğaya düşman, canlıya düşman, insana düşman, doğal yaşama düşman… Yahu bunlar halka düşman!.. Koruma altındaki doğal alanları ‘imara açmak’ nedir? Habu nedur heee…

Bu arada, ev kredilerinde ödeme oranları ile uçak biletlerindeki vergilerin düşürülmesi üzerine ayaklarımız yere bastı ha! Teşekkürler…(!) Anlaunuz siz oni!

TTB’nin çağrısıyla ‘Yaygın Test’ yapılması çağrısını destekliyor ve… Evde Kal, Ellerini Yıka, Sağlık Emekçilerine 1 Dakika kampanyalarına da destek veriyoruz…

Büyük ozan #AşıkVeysel’i de analım mı bu arada… “İnsan mıyım, mahluk muyum, ot muyum/ Ekilir biçilir bir nebat mıyım/ Yoksa görünüşte bir sıfat mıyım/ Hiçbir türlü bulamadım ben beni…”

Biz de boş durmayalım…

“Yukarı,/ hep yukarı/ zaptına güneşin…/ foton ışınları ülkesinden/ Petra’ya inen su/ berraklığında!/ Ve yaşamın çorak yalnızlığından,/ fezaya uzanan/ sonsuz kainat varsıllığına…/ toprağın yüreğine,/ bahara açılan goncasından,/ en yukarısına miracın!”

Yüreklerimizin yosun tutmaması umuduyla… “Topraklarımız bitmesin”, diyor Ömür Çağlar!