Metin Gümüş

Malum Koronavirüs nedeni okullar tatil edilmişti. Dün sabah saat 09 itibarıyla uzaktan eğitim başladı. EBA sistemi üzerinden verilen eğitimlerde türbanlı bir öğretmenin bulunması Tele1 programcısı Can Ataklı’nın tepkisini çekmişti. Ataklı, canlı yayında başörtülü öğretmenlerin rol model olamayacağını belirterek, “Bu kadar facia bir şey olamaz” ifadelerini kullanmıştı.

Bilahare ders arası boşluklarda çocuklara Adnan Menderes’in idamı, Selahattin Eyyubi’nin anlatıldığı animasyonda kafa kesme, bıçaklama sahneleri gösterilmişti.

Bu da sosyal medyada büyük tepkilere neden olmuştu. Asıl gündemin bu olması gerekirken, RTÜK başkanı sosyal medyadan gelen eleştrlere yanıt verecek yerde gündem saptırma yoluna gitti. Can Ataklı’yı ve tabiiki Can Ataklı üzerinden TELE 1 tv’yi gündeme oturtmak istedi. Neymiş; “Özgürlükleri savunduğunu iddia edenler, özgürlükleri hiçe sayarak kendi tek tip modellerini topluma dayatma” peşindeymiş. “Vatandaşlarımızı ayrıştırma yarışından geri durmadıklarını bugün de milletçe hep beraber görmüşüz.Bunun son örneğini Tele 1 tv.göstermiş. Can Ataklı’nın ayrımcılık içeren ifadelerini kabul (kendileri kimlerse) edemezlermiş.
Bu nedenle 6112 sayılı yasaya göre Tele 1 hakkında inceleme başlatmışlar. Arkasından hemen ihsas-ı rey: Başkan olarak tavrının, ilk Üst Kurul toplantısında gündeme alınması ve en üst limitten cezanın verilmesidir” imiş.

Belli ki çocuklara İdam sahnelerinin ve kafa kesme görüntülerinin gösterilmesini dert etmeyen RTÜK Başkanı, EBA yayının da işlenen sözkonusu kabahatin sesini bastırmak için gürültü çıkarma telaşına düşmüş.

O kabahatin sesini bastırsa bile kokusunu saklamaya gücünün yeteceğini hiç sanmıyorum…