BAROLAR BİRLİĞİNİN BAŞI

Şıp demiş dedesinin şeyinden düşmüş.Boynuz kulağı geçermiş, oğlan dedesini de geçti. Dede mirasının üstüne bir de sıkı takiye hocası bulunca oğlan aslına rücu etmiş.

Başı olduğu örgütün 60 avukatı, Ankara kapısında, polislerce hırpalanıyorken, götüne taktığı üç beş yalakasıyla, Anıtkabir’e gitmiş. Olması gereken yerde olmasına belli ki  makamdan izin çıkmadı.

TÖB- DER, bir haksızlığa tepki vermek için derse girmeme karar aldığı zaman, birtakım uyanık fırıldaklar, hasta sevk kağıdı alırdı. Bu fırıldak da Anıtkabir’e sığınmış.

Bir zamanlar, bu oğlanı CHP’nin, yetmedi Türkiye’nin başına getirme seferberliğine çıkan geri zekalılar nasılsınız.

SEN KİMSİN YAAA

Muhterem reis bir zamanlar böyle sormuştu Türkiye Barolar Birliği Başkanına:”Sen kimsin yaa ?”

O, kim olduğunu iyi anlatmış; sorunun sahibi de iyi anlamış besbelli ki kanatları altına aldı, Metin Feyzioğlu’nu.

Barolar Birliği Başkanı da şu soruyu sordu: “Bu yürüyüş, savunma hakkı için mi yapılıyor başka şey için m”

Bu sorunun yanıtını da ben vereyim, Metin Feyzioğlu.
“Bu baro başkanları, seni ve altına sığındığın kanatları kıskandığı için yürüyorlar. Sen bildiğin yolda, muhterem dedenin izinden yürü.”

BU FARZ OLDU

Birilerine, tavsiyelerde bulunan, akıl vermeye kalkanlardan hiç hazzetmem. Ama bu önerim farz ‎oldu.‎Önerim, yolları kesilen baro başkanlarına. Üstelik, danışmanlık ücreti de istemiyorum.

Önerim şu:‎ Birliğimizin başı gibi, biat edip bağlılığımız arz etmek için, saraya gidiyoruz deyip Ankara’ya girin. ‎Uygun bir güzergâh izleyin. En uygun noktaya varınca, birer ikişer fıyın, Anıtkabir’de toplanın. ‎Bu kıyağımı da unutmayın. Hadi bakalım, kolay gelsin.‎

FITRATTAN SOYSUZ 0LUNCA

Dün sövdüklerinin kapısına sığınınıp yalı eksilmesin, kapıdan kovulmasın diye, vara yoğa, ona buna havayan soysuz itln soyu
kurusun

Öyle çoştu, dengesizliği öyle arttı, kendini bilmezliği o boyuta geldi ki hane içindekilere bile hırlamaya başladı. Ölümü gelen it, çobanın değneğine sıçarmış.

Bilal Kayabay