Üç ev kül oldu 2 kişi yaralandı.

Şavşat’ın Tepebaşı (Ziyos) Köyü’nde meydana gelen yangında 2 kişi yaralandı, 3 ev ve 1 traktör kül oldu. Yangına, Orman İşletmesine ve Şavşat Belediyesine ait itfaiyeler müdahalede bulundu. Ancak yol çok uzun olduğu için itfaiye gelinceye kadar evler ve sanmalık kül oldu.

14907646_10209737581410233_2749116989449743795_n-1

Edinilen bilgiye göre 2 Kasım 2016 Çarşamba günü gece saat 02.30- 03.00 saatleri civarında Tepebaşı, Orta mahallede İshak Bilgin’e ait evde yangın çıktı. Emekli Öğretmen İshak Bilgin ve eşi Behiye Bilgin, yoğun dumanın odayı sarmasıyla uykularından uyandı. Behiye Bilgin 2. kattan atladı. İshak Bilgin ise yangının içinden yürüyerek dışarı çıktı. Ancak geçerken alevler elbisesini sardı. Kendisini kapıdaki su kürünün içine atarak yaralı kurtuldu

Yangını fark eden komşular önce itfaiye ve ambulansa haber verdi. Yaralılar önce Şavşat Devlet hastanesine kaldırıldı. Behiye Bilgin hafif yaralı olduğu için sevk edilmezken, Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan Emekli öğretmen İshak Bilgin, önce Artvin devlet hastanesi, buradan da Trabzon’a sevk edildi.

TEPEBAŞI KÖYÜ ÖRNEK DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA SERGİLEDİ

Yangın sonrası dayanışma ve yardım örneği sergileyen Tepebaşı Köyü Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Hayvanları boş başka bir ahıra götürdü. Ve dernek üyeleri aralarında para toplayarak hayvanların yanan yem saman ve ot almak için hemen ilk adımı attılar.

Dernek Başkanı Nizamettin Pehlevan, “ İshak Bilir, Emekli Öğretmendir. Eşiyle birlikte yaşıyor. Gece yangın çıkıyor. Dumandan rahatsızlık duyup uyanıyorlar. Ev ahşap olduğu için yangın çok hızlı büyüyor. Behiye Bilir panikleyerek balkondan atlıyor, İshak Hocam ise ateşlerin arasından dışarı çıkıyor, elbiseleri tutuşuyor ve ayakları yanıyor. Evinin kapsındaki kürüne dalıyor. İkisini ambulans ile hastaneye gönderdik. 3 ev 2 samanlık ve ahır, bunun yanında İshak Hocama ait 1 traktör yandı.

İSHAK HOCAM VE EŞİNE GEÇMİŞ OLSUN

Biz hayvanları yangından kurtararak köyde boş olan bir başka ahıra naklettik. Hemen köy derneğimiz aracılığıyla hayvanların yanan ot, saman ve yem ihtiyacını biz para toplayarak karşıladık. Komşular hayvanlara bakıyor. Biz bir birimize sahip çıkmak, yardım etmek zorundayız. Herkes birbirine akrabadır. Olmasa bile aynı refleksi gösterirdik. İshak hocama ve eşine, köyümüze geçmiş olsun diyorum. Önemli olan can kaybı yok. Gerisi telafi olabilecek şeyler” dedi.

ÖRNEKL BİR DAYANIŞMA

Tepebaşı Köyü’nde yaşanan yangın sonrası gösterilen dayanışma ve yardımlaşma son yıllarda çok az görülen insanlık örneğini sunuyor. Köylerde yaşayan insanların birbirlerine ne kadar bağlı ve ilgili olduğunu göstermesi bakımından insanı duygulandıran bir örnek olarak yorumlandı.

 

Haber: Sami ÖZÇELİK